Centenar! Loredana împlineşte 100 de ani de când a renunţat la numele de scenă Loredana Groza

Moment de referinţă în cariera artistei care făcea furori încă de la sfârşitul secolului al XIX-lea, Loredana. Cu excepţia celor care au peste 100 de ani, puţini ştiu că Loredana avea alt nume de scenă la începuturile carierei sale. Mai exact, până acum 100 de ani, ea era cunoscută de către publicul larg drept Loredana Groza.

„Îmi amintesc anul 1913 de parcă ar fi fost ieri”, rememorează artista. „Pe vremea aceea afişele se făceau manual, cu pensula, aşa că am fost nevoită să-mi scurtez numele de scenă. Am renunţat la Groza şi am rămas Loredana. Au trecut câteva decenii până mi-am făcut un nume ca Loredana, dar şi acum consider că acum 100 de ani am luat cea mai bună decizie pentru cariera mea.”

Cu ocazia centenarului, Loredana a primit extrem de multe mesaje de felicitare. „Copil fiind, am crescut cu muzica Loredanei. Îi doresc măcar încă 100 de ani de carieră”, i-a urat maestrul Radu Beligan. „Părinţii mei au fost mari fani ai muzicii tale, îţi doresc tot binele din lume”, i-a transmis şi istoricul Neagu Djuvara.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
4 octombrie 2013 08:38

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult