Cercetătorii britanici: „Stand-up-iştii români au nume de clovni: Bobo, Vio, Teo, Costel, Sergiu”

Un studiu efectuat de o echipă de cercetători britanici demonstrează fără putinţă de tăgadă că aşa-zişii comedianţi români de stand-up sunt de fapt clovni.

„Am analizat aspectele esenţiale, de la nume la conţinutul numerelor de comedie. Concluzia, deşi iniţial surprinzătoare, e însă dovedită. Ăştia sunt clovni nemachiaţi”, susţine Bill Clifton, liderul echipei de cercetători britanici.

Similarităţile dintre stand-up-iştii români şi clovni sunt numeroase, aceştia folosind deseori elemente de recuzită, precum monocicluri, greble, aparate de stropit cu apă, deşi singurul accesoriu permis unui stand-up-ist adevărat este microfonul.

În plus, spre deosebire de comedianţii clasici, precum cei americani, conţinutul monologului unui stand-up-ist român e complet lipsit de glume verbale, râsul fiind provocat exclusiv prin glume fizice.

„La un moment dat am realizat că publicul vine să râdă de ei, nu de glumele lor. A fost momentul cheie al studiului”, spune Bill Clifton.

Cercetătorii britanici susţin că un alt indiciu important este că aşa-zişii comedianţi folosesc baloane pe care le împletesc în formă de animale, dar şi că în general copiii se sperie când îi văd.

„Cazul lui Sergiu este reprezentativ. Acesta locuieşte lângă o grădiniţă, de unde părinţii şi-au retras copiii, pentru că aceştia se speriau foarte tare când îl vedeau pe stand-up-ist”, a mai declarat cercetătorul.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
8 octombrie 2013 13:16

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult