Uneori, când autorităţile sunt neglijente, oamenii de rând sunt obligaţi să ia măsuri pe cont propriu! Deşi la Ţăndărei s-a instituit carantină de zile bune, mai mulţi localnici erau preocupaţi că trenurile CFR încă traversau zona roşie.

furtdesinetandarei.jpg

Nedorind să se expună în continuare unui asemenea risc, cetăţenii s-au organizat şi au furat 5 km de cale ferată, pentru a izola complet oraşul de restul ţării.

"Degeaba pui poliţie pe toate şoselele care intră în Ţăndărei dacă laşi trenul să circule nestingherit. Vin şi pleacă oameni agăţaţi de tren, credeţi-mă, i-am văzut cu ochii mei. Cineva trebuia să facă ceva", spune Jean, coordonatorul mişcării civice.

Cum nicio faptă nu rămâne nerăsplătită, un întreprinzător local din domeniul recuperării materialelor feroase i-a recompensat pe autorii gestului civic cu aproape 1 leu pe kilogramul de şină, şi o ladă de bere pe deasupra.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de TNR | Monday, 06.04.2020 14:34 Monden

National Cinematografic