Chef Scărlătescu: Românii nu au cultură gastronomică, mănâncă rigoletto cu muștar și pâine

Cunoscutul bucătar Cătălin Scărlătescu s-a lansat într-o tiradă împotriva românilor care, deși au de mai bine de 5 ani emisiuni culinare la TV, tot nu știu să mănânce mâncărurile italiene, cum ar fi rigoletto sau traviata. „Au mers în Italia ca vitele, doar să muncească, să aibă grijă de babe și să trimită bani acasă. Cultură, ioc”, spune acesta.

„Dacă vă spun ce-am văzut la viața mea, în peste 20 de ani de bucătărie, vă luați cu mâinile de cap. Pun muștar în rigoletto, când toată lumea știe că la italieni muștarul se folosește la pizza și la paste. Am văzut oameni mâncând traviata cu pâine și parizer pe capota mașinii, ca ultimii țărani. Vă spun, românul nu are cultură gastronomică”, a declarat mâhnit Chef Scărlătescu.

Acesta a precizat că va încerca, o dată ce își ia niște zile libere de la Cantina BGS unde face meniul, să facă o serie de sanvișuri cu rigoletto „de te lingi pe degete”. „Am vorbit ieri seară cu colegul meu, chef Florin Dumitrescu, când am ieșit de la spectacolul de operă Ciabatta, că scoatem o serie nouă de sanvișuri de-alea bune, să le dăm la țăranii ăștia să știe și ei ce-i mâncarea de-aia bună”.

Scris de Eftimie
19 martie 2015 17:03

Alte articole

Vezi mai mult