În sfârșit s-a aflat de ce în Centrul Vechi din București berile sunt servite și greu, și răsuflate. De vină sunt chelnerii, care după ce pun berea în halbă nu merg cu ea direct la masă, ci mai petrec cel puțin cinci minute în spatele barului, ca să spargă manual bulele din bere.

bere_bule_ac.jpg ”Să servești o bere răsuflată nu-i o muncă ușoară, și nici nu e pentru oricine”, spune Geo Lemandroi, chelner în pub-ul Oktoberfest din Centrul Vechi. ”E nevoie de multă răbdare și migală ca să obții o bere perfect răsuflată. Aș compara arta noastră, a chelnerilor din Centrul Vechi, cu cea a chinezilor care pictează pe bob pe orez. Singura diferență e că ei folosesc o pensulă, iar noi acul, scobitoarea sau alte obiecte ascuțite similare.”

Și pentru că azi e vineri și temperatura de afară a crescut, chelnerii din Centrul Vechi mai au o surpriză pentru bucureștenii care-i vor vizita diseară: au scos berile afară, ca să se încălzească pe căi naturale, nu în cuptorul cu microunde sau cu feonul, ca până acum. ”Va fi multă bere caldă și distracție în Centrul Vechi diseară”, promite chelnerul Geo Lemandroi.

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Calin | Friday, 24.04.2015 14:28 Monden

National Cinematografic