Chelner din Centrul Vechi, surprins spărgând bulele din bere cu acul, ca s-o servească răsuflată

În sfârșit s-a aflat de ce în Centrul Vechi din București berile sunt servite și greu, și răsuflate. De vină sunt chelnerii, care după ce pun berea în halbă nu merg cu ea direct la masă, ci mai petrec cel puțin cinci minute în spatele barului, ca să spargă manual bulele din bere.

”Să servești o bere răsuflată nu-i o muncă ușoară, și nici nu e pentru oricine”, spune Geo Lemandroi, chelner în pub-ul Oktoberfest din Centrul Vechi. ”E nevoie de multă răbdare și migală ca să obții o bere perfect răsuflată. Aș compara arta noastră, a chelnerilor din Centrul Vechi, cu cea a chinezilor care pictează pe bob pe orez. Singura diferență e că ei folosesc o pensulă, iar noi acul, scobitoarea sau alte obiecte ascuțite similare.”

Și pentru că azi e vineri și temperatura de afară a crescut, chelnerii din Centrul Vechi mai au o surpriză pentru bucureștenii care-i vor vizita diseară: au scos berile afară, ca să se încălzească pe căi naturale, nu în cuptorul cu microunde sau cu feonul, ca până acum. ”Va fi multă bere caldă și distracție în Centrul Vechi diseară”, promite chelnerul Geo Lemandroi.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Calin
24 aprilie 2015 12:04

Alte articole

Vezi mai mult