Chelner român, numit şef la FMI după ce a reuşit să-i ia unui turist 4 milioane de euro pe o bere

Adio, Christine Lagarde! După 5 ani la şefia FMI, franţuzoaica ar putea fi înlocuită de un chelner român din Mamaia, susţine Financial Times. Potrivit publicaţiei britanice, tânărul ospătar Vlăduţ Popescu ar fi fost recrutat de FMI direct din restaurantul unde lucra, după ce o delegaţie aflată întâmplător în zonă l-ar fi văzut obţinând 4 milioane de euro de la doi turişti suedezi pentru o bere şi trei mici.

Patronul terasei recunoaşte că a făcut avere de pe urma abilităţilor deosebite ale fostului său angajat. “4 milioane de euro pentru o bere? Da, sună plauzibil pentru Vlăduţ. E băiat bun. Cu câteva zile în urmă a recuperat datoria istorică a Germaniei către România de la câţiva nemţi care împărţiseră o porţie de hamsii.”

“Nu, nici vorbă să le umfle nota. Ştiţi, hamsiile se plătesc la centimetru cub, pe urmă mai avem mujdeiul, farfuria, scobitorile, felia de lămâie, şerveţelele, solniţa, oliviera, taxa de scaun, taxa de umbră, bacşişul, taxa de bacşiş, suplimentul de Mazăre… 18 miliarde de euro, ca popa.”

“Eu chiar voiam să-l fac şef de sală. Îmi pare rău că a plecat din firmă, dar mă bucur că l-au luat director la FMI”, conchide fostul patron al ospătarului.

Scris de Vasile
18 august 2014 15:08
Citește mai mult despre: chelner FMI litoral mamaia nota de plata restaurant

Alte articole

Vezi mai mult