Chiar îngrașă pâinea? 90% din români fac pâine prăjită cu ou și pesmet

Mitul pâinii care îngrașă a fost reconfirmat, după publicarea unui sondaj despre ce mănâncă românii. 90% din cei intervievați susțin că pentru ei pâine prăjită înseamnă pâine dată prin ou, apoi prin pesmet, apoi prăjită la ceaunul cu ulei încins, imediat după ce au prăjit cartofii pe care îi vor mânca împreună cu pâinea.

Alți români marinează pâinea în ulei de măsline și oțet balsamic, o împănează cu slănină, o învelesc în foi de plăcintă și o dau la cuptor, apoi o ung cu unt și o mănâncă, dar sunt atenți: doar 3-4 felii și nicidecum seara, că pâinea se depune imediat. Românii pasionați de produsele tradiționale de Sibiu spun că uneori prăjesc pâinea în seu de oaie, dar sunt atenți să aleagă o pâine fără gluten, ca să nu fie balonați.

Aceste realități dure explică și misterioasele luări în greutate ale româncelor, care spun că ele dimineața beau o cafea și mănâncă doar o felie de pâine prăjită cu puțin unt și gem, ceea ce, la rețetele de mai sus, înseamnă peste 3000 de calorii dintr-un foc. Dacă sunteți curioși câtă pâine mănâncă românii de fapt sau dacă îngrașă și găurile din miezul de baghetă, găsiți răspunsuri profesioniste la emisiunea Poftim Știință.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

18 iunie 2021 14:58

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult