Cine a fost Sf. Vasile? Potrivit legendei, a adus zeamă de varză după primul Revelion

De 1 ianuarie, toţi îl prăznuim pe Sfântul Vasile, însă câţi dintre noi ne amintim cine a fost acesta? Onufrie Rîuleţ, DJ rezident la Catedrala „Sf. Vasile” din Tecuci, a oferit astăzi pe blogul personal câteva detalii din viaţa marelui sfânt.

„În tradiţia ortodoxă, cu câţiva ani înainte de Cina cea de taină, Iisus şi prietenii săi s-au adunat pe 31 decembrie acasă la Bartolomeu, ai cărui părinţi erau plecaţi la ţară. Practic, primul Revelion”, povesteşte teologul. „Iisus a înmulţit vinul, s-a dansat, s-a dat cu artificii iar la un moment dat s-a rupt filmul. Toată lumea era, cum se zicea pe vremea aceea, muci. Vă puteţi imagina cum s-au simţit dimineaţa!”

„Aici intervine Vasile, care nici măcar nu-l cunoştea pe Iisus, dar fusese primit la petrecere ca să nu fie nevoit să se uite la Dan Negru. Inspirat, Vasile adusese un butoi cu zeamă de varză”, adaugă specialistul.

De atunci, creştinii de pretutindeni îl preamăresc numindu-l Sfântul Vasile, făcătorul de minuni care l-a vindecat pe Iisus, iar în ziua de 1 ianuarie, ridică o stacană de zeamă de varză în onoarea acestuia.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Vasile
1 ianuarie 2019 05:20
Citește mai mult despre: sf vasile

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult