Cine a spus că ne-am uitat tradiţiile? Şaorma cu boeuf şi afumătură, vedeta Revelionului

Noaptea dintre ani a fost sărbătorită aşa cum se cuvine de către românii care nu şi-au uitat tradiţiile, unul din preparatele tradiţionale fiind şaorma umplută cu beouf şi cu afumătură.

„Mi-amintesc cum mâncam şaorma cu boeuf la bunici, când Revelionul însemna cuplete cu Stela şi Arşinel şi portocale de la cantina partidului. Nu voi uita niciodată gustul acela”, spune Decebal Popescu, român pasionat de şaorma tradiţională.

Gospodinele spun că deşi e mai migăloasă decât şaormele pe care le consumă zi de zi, şaorma cu carne afumată şi boeuf are o consistenţă aparte şi nici nu concep ca de Revelion să nu simtă textura lipicioasă a unturii semi-topite, amestecată cu maioneza grea, din ouă crude.

„Nu simţi că sunt sărbătorile dacă nu îţi scrii numele în zăpadă cu pipi, nu împingi o babă pe gheaţă şi nu mănânci o şaorma tradiţională”, declară nostalgic Decebal Popescu.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
1 ianuarie 2014 23:01

Alte articole

Vezi mai mult