TNR Premium cu 2€/lună

  • N-ai bannere publicitare
  • Poți comenta la articole în site
  • Peste 70 de articole doar pentru abonați în fiecare lună
  • Susții cel mai important cotidian independent din România

Cine a spus că ne-am uitat tradiţiile? Şaorma cu boeuf şi afumătură, vedeta Revelionului

Scris de Ionuț Foltea
@
1 ianuarie 2014 23:21
Cine a spus că ne-am uitat tradiţiile? Şaorma cu boeuf şi afumătură, vedeta Revelionului

Noaptea dintre ani a fost sărbătorită aşa cum se cuvine de către românii care nu şi-au uitat tradiţiile, unul din preparatele tradiţionale fiind şaorma umplută cu beouf şi cu afumătură.

„Mi-amintesc cum mâncam şaorma cu boeuf la bunici, când Revelionul însemna cuplete cu Stela şi Arşinel şi portocale de la cantina partidului. Nu voi uita niciodată gustul acela”, spune Decebal Popescu, român pasionat de şaorma tradiţională.

Gospodinele spun că deşi e mai migăloasă decât şaormele pe care le consumă zi de zi, şaorma cu carne afumată şi boeuf are o consistenţă aparte şi nici nu concep ca de Revelion să nu simtă textura lipicioasă a unturii semi-topite, amestecată cu maioneza grea, din ouă crude.

„Nu simţi că sunt sărbătorile dacă nu îţi scrii numele în zăpadă cu pipi, nu împingi o babă pe gheaţă şi nu mănânci o şaorma tradiţională”, declară nostalgic Decebal Popescu.

Ne găsești și pe FacebookInstagram, TikTok și YouTube.

Comentarii 0 comentarii

Joburi Disponibile

Alte articole

Rubrica lui Ovi