Cine e bugetarul român care a dat 195 de milioane $ pe un tablou cu Marilyn

Un celebru portret al actriţei Marilyn Monroe realizat de artistul american Andy Warhol a fost vândut luni la licitaţie, la New York, pentru suma de 195 de milioane de dolari, devenind astfel cea mai scumpă operă de artă din secolul al XX-lea vândută vreodată la licitaţie, potrivit casei Christie’s, relatează dpa şi AFP.

Misteriosul bugetar român care a efectuat achiziția nu a fost încă dezvăluit deși există surse care spun că acesta ar putea fi un secretar de stat sau un director într-unul din ministerele de Afaceri Interne sau de Apărare. Asta pentru că mai mulți angajați ai acestor ministere și-au depus deja dosarele de pensionare deși abia au împlinit 28 de ani, vârsta la care nu primesc decât o pensie mizeră, egală cu salariul președintelui.

Tabloul „Shot Sage Blue Marilyn”, pictat în 1964 de Andy Warhol la doi ani după moartea tragică a sex-simbolului de la Hollywood, s-a vândut în doar patru minute cu preţul exact de 195,04 milioane de dolari, într-o sală plină la sediul casei de licitaţii Christie’s, în centrul Manhattan-ului.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

10 mai 2022 14:32
Citește mai mult despre: bani bugetar tablou

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult