Exemplu de iniţiativă privată în Vaslui. În satul Deleni a fost înfiinţat un start-up interesant, un birt cu afterschool, unde elevii şi preşcolarii din comună sunt supravegheaţi după ore de o comunitate de beţivi voluntari. Aceştia îşi iau în serios rolul de pedagogi şi îi învaţă pe cei mici din tainele vieţii de adult.birt_afterschool.jpg

“Nea Marin, un vecin beţiv care face parte din comitetul de afterschool, l-a învăţat pe al meu să scoată dopul din sticla de vin fără desfăcător, situaţie cu care un bărbat se întâlneşte destul de des în viaţă. Acum băiatul recunoaşte uşor mai multe tipuri de ţuică, poate să-mi spună cu precizie câte grade are, sau din ce fruct e. Când las băiatul în grija lui nea Marin la birt, îmi dau lacrimile de emoţie, dar şi de la fumul din birt”, explică un părinte vasluian.

Beţivii din birt sunt încântaţi de idee şi recunosc că birtul e mult mai animat de când vin şi copiii, pentru că de multe ori e plictisitor să bei cu aceiaşi drojdieri.

“Copiii sunt foarte isteţi. Înjură mai bine ca noi. Unii ştiu să înjure şi în limbi străine, ne-au învăţat şi pe noi, sunt belea copiii ăştia, you motherfuckers!”, spune Nea Marin.

birt_after_school2.jpg

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Ionut | Thursday, 23.02.2017 18:50 Monden

National Cinematografic