Cine zicea că sunt înapoiaţi? În Vaslui a apărut primul birt cu after-school

Exemplu de iniţiativă privată în Vaslui. În satul Deleni a fost înfiinţat un start-up interesant, un birt cu afterschool, unde elevii şi preşcolarii din comună sunt supravegheaţi după ore de o comunitate de beţivi voluntari. Aceştia îşi iau în serios rolul de pedagogi şi îi învaţă pe cei mici din tainele vieţii de adult.

“Nea Marin, un vecin beţiv care face parte din comitetul de afterschool, l-a învăţat pe al meu să scoată dopul din sticla de vin fără desfăcător, situaţie cu care un bărbat se întâlneşte destul de des în viaţă. Acum băiatul recunoaşte uşor mai multe tipuri de ţuică, poate să-mi spună cu precizie câte grade are, sau din ce fruct e. Când las băiatul în grija lui nea Marin la birt, îmi dau lacrimile de emoţie, dar şi de la fumul din birt”, explică un părinte vasluian.

Beţivii din birt sunt încântaţi de idee şi recunosc că birtul e mult mai animat de când vin şi copiii, pentru că de multe ori e plictisitor să bei cu aceiaşi drojdieri.

“Copiii sunt foarte isteţi. Înjură mai bine ca noi. Unii ştiu să înjure şi în limbi străine, ne-au învăţat şi pe noi, sunt belea copiii ăştia, you motherfuckers!”, spune Nea Marin.

birt_after_school2.jpg

Scris de Ionut
23 februarie 2017 16:50
Citește mai mult despre: afterschool betivi birt Vaslui

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult