Cinefilii, alături de Cristi Puiu: E inuman să te uiți 3 ore la un film făcut de el

Declarațiile controversate făcute de cineastul Cristi Puiu au stârnit un val de reacții în lumea filmului și nu numai. Numeroși cinefili i-au luat totuși apărarea regizorului spunând că are, totuși, dreptate, e inuman să te uiți la un film de Cristi Puiu trei ore încontinuu.

„Oricât l-am aprecia pe Cristi, nu trebuie să uităm că acest film este un experiment nou, este făcut după o carte a filosofului rus Vladimir Soloviov, nu după o carte de bucate, așa cum s-a împământenit tradiția în noul val al filmului românesc. Să te uiți la niște oameni trei ore cum vorbesc încontinuu, doar bând, fără să guste ceva e chiar tortură”, a declarat un cinefil înflăcărat.

Dealtfel, afirmațiile lui Puiu nu vor rămâne fără urmări. Acesta a fost deja amenințat de mai multe autorități ale statului. Cel mai mare pericol vine din partea Consiliului Național al Cinematografiei care ar putea să-i impună cineastului să facă și un film bun, nu doar filme premiate la șușanele internaționale.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
10 august 2020 10:08

Alte articole

Vezi mai mult