După mass-media, ciocanul dreptăţii loveşte din plin lumea producătorilor auto! CNCD a anunţat azi, într-un comunicat oficial, că a amendat cu câte 70.000 de euro companiile Mercedes şi Suzuki după ce mai multe şoferiţe s-au plâns că au fost defăimate în trafic de autovehiculele din gama Vito, respectiv Baleno.

vito_baleno.jpg “Denumirile ‘Vito’ şi ‘Baleno’ sunt profund discriminatorii, ca toate comparaţiile cu animale de mare tonaj! Dumneavoastră, domnilor, cum v-aţi simţi dacă pe maşina din faţa Dvs. ar scrie ‘Renault Boule’ sau ‘Mitsubishi Să mă bei la o*ă’? După ce achită amenda, am convingerea că producătorii vor lua în considerare nişte nume mai puţin jignitoare pentru vehiculele lor”, a declarat Gerula Ferencz, comisar CNCD.

“Decizia a fost luată în unanimitate, ţinând cont de precedentul cu pavianul”, a confirmat un alt membru al Consiliului.

În contextul hotărârii CNCD, lansarea modelului Dacia Pitică Şomâldoacă Escroacă se amână pe termen nedefinit, transmit surse din cadrul grupului Renault.

Scris de Vasile | Tuesday, 22.05.2018 10:00 Monden

National Cinematografic