Cocalarii, atac dur la PSD: „Vaţi bătut jok de seminţe kând leaţi făcut ulei de pomenii electorale!”

Recent încheiata campanie prezidenţială a creat victime colaterale în sectoare sociale nebănuite. Conform unui studiu al Organizaţiei Mondiale a Cocalarilor, această specie de aproape oameni a avut cel mai mult de suferit: sprijinirea campaniei cu importante cantităţi de ulei pentru mita din mediul rural a dus la diminuarea considerabilă a rezervelor strategice de seminţe de floarea-soarelui. Astfel, sute de mii de cocalari oneşti şi de bună credinţă s-au văzut văduviţi de ocupaţia lor ancestrală – spartul de seminţe la roata BMW-ului vreunui necunoscut.


Odată cu înfrângerea lui Victor Ponta, frustrarea în rândurile cocalarilor a crescut: „măkar dak near fii folosit l-a ceva, kasă iese ponta prejedinte. da nici alegeriile naţi fost în stare să le câjtigaţi, a-ţi stricat şi seminţele kre leam fii mâncat noi! ruşine lyvyoo dragnea!”, s-a chinuit să articuleze pe Facebook celebrul cocalar Geo Lemandroi.

Specialiştii atrag atenţia că fenomenul ar putea avea urmări catastrofale şi pe termen lung. Astfel, deşi aparent, în lipsa seminţelor, arealul de răspândire şi efectivele de cocalari ar trebui să se restrângă, în realitate se produce un proces invers, aşa-zisul „efect de yoyo să moară frăţiorii mei!”. Cocalarii devin mai agresivi, concentrându-şi eforturile pe alte aspecte specifice, precum lustruirea ciucuraşilor de la pantofi sau perfecţionarea scuipatului prin strungăreaţă. Mai mult, privaţi de soreancă, mulţi cocalari se vor orienta spre surse alternative, precum seminţele de in, quinoa sau chiar fructele de goji, dând naştere unor hibrizi monstruoşi: cocalipsterii şi hipstipoancele.

Scris de Harald
19 noiembrie 2014 19:11

Alte articole

Vezi mai mult