Ne plângem că se pierd tradiţiile, dar nu cumva suntem şi noi de vină? Într-un interviu televizat, mai mulţi reprezentanţi ai Sindicatului Colindătorilor au explicat de ce, oficial, cântăreţii sezonieri nu mai primesc covrigi, mandarine şi nuci ca pe vremuri, preferând recompensele în bani.

colindatori_iarna.jpg
"Anul trecut, peste 45% dintre colindători au acuzat deranjamente intestinale după ce au consumat fructe, dulciuri sau produse de panificaţie primite în dar de la gospodarii care le-au deschis uşa", spune Jean Tulumbeanu, colindător. "Un număr prea mare ca să fie o simplă coincidenţă."

"Practic, din două felii de cozonac, una era injectată cu laxative puternice. Vă puteţi imagina cât de greu era să lucrăm în asemenea condiţii: petreceam mai mult timp pe tron decât cântând!"

În urma protestelor mai multor interpreţi, Sindicatul a decis ca de acum încolo colindătorii să primească doar lei sau euro, preferabil prin transfer bancar într-un cont atent securizat.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Monday, 25.12.2017 14:44 Monden

National Cinematografic