Concurenţă! Pe trenurile CFR au apărut naşii privaţi, care cer mai puţină şpagă şi sunt mai amabili

La nici câteva zile de la lansarea trenului privat Craiova-Constanţa, cei de la CFR primesc încă o lovitură grea! Compania privată Transnaş 2000 a introdus propriul serviciu de naşi pe mai multe trenuri CFR, despre care spune că “va revoluţiona mersul cu naşul”.

Primii români care au ales naşii Transnaş s-au arătat foarte mulţumiţi de experienţă. “Fac naveta zilnic de la Bucureşti la Chitila şi am auzit recent de noii naşi privaţi”, mărturiseşte un călător. “Eram sceptic, dar m-am gândit că n-am ce pierde dacă încerc. Nu mi-a făcut morală că n-am bilet, şpaga m-a costat de două ori mai puţin… S-a purtat ca un domn.“

“Am investit mult în trainingul controlorilor noştri”, spune directorul firmei Transnaş 2000, Decebal Popescu. “În loc de obişnuitul ‘bileteleee, nemernicilor’, naşul privat te abordează cu ‘Bună ziua, sunt Mihăiţă şi voi fi naşul Dvs. pe durata acestei călătorii’. Îi dai şpaga, el îţi face cu ochiul, îţi urează drum bun şi-ţi oferă o gumă de mestecat. Mai mult, spre deosebire de naşii CFR, nu se supără că fumezi pe culoar.”

Potrivit şefului Transnaş, compania îşi permite să perceapă şpăgi înjumătăţite fiindcă nu are “de cărat în spinare un sistem birocratic, cu tot felul de supracontrolori care trebuie să-şi primească porţia.”

“În sfârşit, putem merge cu naşul ca în Germania”, au comentat câţiva pasageri care nu au fost niciodată în Germania.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Vasile
3 august 2014 13:03
Citește mai mult despre: cfr controlori

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult