De când premierul Johnson e internat în spital, butonul nuclear al Regatului Unit a ajuns pe mâinile celebrului Mr. Bean! Sună surprinzător, dar este o măsură prevăzută în Magna Carta, documentul care serveşte drept constituţie a Marii Britanii de mai bine de 800 de ani.

mrbean_ecuson.jpg

"Scrie clar: atunci când fotoliul de prim ministru e vacant, butonul roşu, cel care acţionează armele nucleare, rămâne în grija bufonului regal. În Evul Mediu, armele nucleare erau folosite doar la vânătoarea de vulpi, de aceea nu li se acorda atât de mare importanţă", explică sir Winston Chesterfield, Conte de Winchester-Marlboro.

"În prezent, bufonul Majestăţii Sale este Mr. Bean, care a preluat funcţia în 1992, de la tragica moarte a lui Sir Benny Hill."

La auzul veştii, Mr. Bean a mormăit ceva neinteligibil şi s-a scobit în nas, stârnind un prelung oftat de uşurare din partea britanicilor. "Măcar nu mai e Boris Johnson responsabil de butonul nuclear", au exclamat câţiva supuşi ai Reginei.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Tuesday, 07.04.2020 15:05 Monden

National Cinematografic