Controversă în Biserica Ortodoxă: a fost găsit un sfânt perfect conservat, inclusiv mâna dreaptă

Moaştele unui sfânt din secolul al III-lea riscă să dezbine Biserica! În urmă cu câteva zile, într-o peşteră din Dobrogea au fost descoperite rămăşiţele unui propovăduitor al creştinismului timpuriu, Sf. Onufrie din Dâlga. Ce era însă deosebit la trupul Sf. Onufrie era că nu putrezise deloc – nici măcar mâna dreaptă, care de obicei păcătuieşte un pic, chiar şi la apostoli.

Potrivit teologilor, un asemenea nivel de sfinţenie e imposibil, deoarece ar însemna că Sf. Onufrie din Dâlga, care nici măcar nu are cruce roşie în calendar, e cel puţin văr cu Iisus. “Dacă ar fi adevărat, ar trebui rescris tot canonul ortodox!”, spune Gigi, teolog.

“La majoritatea sfinţilor, oricât ar fi ei de sfinţi, mâna dreaptă nu se mumifică atât de bine ca restul corpului din motive lesne de înţeles. Înainte de toate, sunt şi ei oameni”, explică Patriarhul Daniel, care şi-a exprimat speranţa că descoperirea nu va provoca o schismă în Biserică. “Până la urmă, cu cât mai mult sfânt conservat, cu atât mai mult loc de pupat!”

Scris de TNR
4 februarie 2018 09:02
Citește mai mult despre: biserica conservare mumie sfant

Alte articole

Vezi mai mult