Copiii îşi fac operaţii de mărire de ghetuţe pentru Moş Nicolae!

Febra sărbătorilor îi împinge chiar şi pe cei mici la excese! În goana după cât mai multe cadouri de Moş Nicolae, copiii bogătaşilor au ajuns să recurgă chiar şi la chirurgia plastică, făcându-şi operaţii de mărire de ghetuţe. Acestea sunt nerecomandate de specialişti, fiind extrem de dureroase deoarece şireturile nu pot fi scoase decât pe viu, fără anestezie.

Ion Ion Ion Ţiriac, nepotul de 8 ani al faimosului miliardar, este unul dintre cei care au apelat la mărirea de ghetuţe cu doar câteva zile înainte de venirea Moşului. Înainte de operaţie, purta 33; acum, însă, se poate lăuda cu un generos 70. “Îmi doream foarte mult o tricicletă, dar şi o maşină cu pedale”, spune el, “şi vă daţi seama că nu încăpeau amândouă în vechile mele ghetuţe. Moşul nici nu s-ar fi uitat la ele. Practic, erau atât de mici că nici nu mă simţeam copil.”

Mărirea de ghetuţe se realizează doar în câteva clinici specializate din Elveţia şi este o intervenţie extrem de scumpă, mai ales că necesită un transplant de piele întoarsă de la alte încălţări. Unul dintre chirurgii care realizează această operaţie răspunde criticilor care spun că mărirea de ghetuţe e nefirească: “Fiecare face ce vrea cu încălţămintea sa. Nu e normal în secolul XXI să mai afirmi că încălţămintea ne e dată de Dumnezeu şi nu avem voie să ne batem joc de ea”.

Pe de altă parte, chiar şi o mărire de ghetuţe cu un singur număr este mult prea costisitoare pentru a le fi accesibilă românilor de rând, care se văd nevoiţi pur şi simplu să le cumpere ei înşişi copiilor mai multe cadouri pentru a îi împăca.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
6 decembrie 2011 17:30

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult