Copiii puteau fi salvaţi mult mai repede! În Berceni e o groapă în carosabil care comunică cu peştera din Thailanda

Operaţiunea de salvare a copiilor captivi în peştera din Thailanda a decurs excelent, însă există voci care susţin că micuţii puteau fi scoşi la lumină mult mai repede! Locuitori în vârstă ai Sectorului 4 povestesc cum o groapă din asfaltul Şoselei Berceni comunică, printr-o galerie lungă de 9000 km, cu reţeaua de grote Tham Luang.

Din punct de vedere geologic, groapa din Şoseaua Berceni se încadrează în categoria dolinelor, o formă de relief carstic municipal care ia naştere în milioane de ani de neglijenţă.

“Sunt multe crevase, hârtoape şi văgăuni în asfaltul bucureştean care pot fi străbătute pe jos, fără echipament specializat, cale de zeci de kilometri. Dar groapa noastră bate orice record. Dacă mai avansau puţin în peşteră, copiii din Thailanda şi antrenorul lor ajungeau la un moment dat la Apărătorii Patriei, garantat!”, spune un locuitor din cartier.

Speologii care au verificat spusele bătrânilor din Berceni confirmă că tunelul poate fi parcurs cu uşurinţă, atât spre est, unde se iese la lumină în Thailanda, cât şi în jos, spre tărâmul pierdut al dinozaurilor.

“Până în urmă cu câteva zile erau nişte porţiuni inundate, dar şi-a golit un localnic scrumiera de la BMW drept în groapă , iar chiştoacele au absorbit excesul de apă”, adaugă un cercetător.

Scris de Vasile
11 iulie 2018 16:07

Articole asemanătoare

Vezi mai mult