Coşciugul şi crucea din faţa sediului PSD au atras zeci de popi care credeau că e rost de bani

Un incident teologic a zguduit ieri un trotuar liniştit din Roşiorii de Vede! Câţiva localnici entuziasmaţi de descompunerea lentă a PSD au amplasat în faţa sediului de partid o cruce şi un sicriu, fără a se gândi însă la consecinţe.

Accesoriile funerare au atras un roi flămând de preoţi de toate confesiunile, care credeau că are loc o înmormântare reală şi, implicit, că e rost de nişte bănuţi.

„Mirosul de colivă îi atrage de la kilometri întregi”, explică nea Aurel, beţiv de la birtul de vizavi. „La nici 10 minute de când au descărcat băieţii ăştia sicriul din dubiţă, toată strada era plină de feţe bisericeşti. Preoţi, diaconi, arhidiaconi, protodiaconi, protopopi, protosingheli, sachelari, iconomi, stavrofori, arhimandriţi, egumeni, exarhi, vicari, episcopi, arhiepiscopi, cred că am văzut şi Mercedesul mitropolitului. Pe ăia catolici nu-i ştiu după grad da’ erau şi d-ăia vreo doi.”

„Toţi se învârteau de colo-colo şi întrebau unde e familia mortului. I-am trimis la Bucureşti, dacă se grăbesc prind CEx-ul. Au plecat cât ai clipi, lăsând în urmă un nor de tămâie”, spune portarul PSD Roşiori.

Scris de Vasile
27 noiembrie 2019 11:11
Citește mai mult despre: biserica

Alte articole

Vezi mai mult