Veşti proaste pentru cel mai profitabil segment al industriei horeca din Capitală! În urma unui proces care a durat 8 ani, cele mai importante covrigării din oraş - Luca, Petru şi Matei - vor fi obligate să plătească drepturi de autor Bisericii Ortodoxe, în cuantum de 25% din profitul obţinut în fiecare an.

patriarhul_daniel_covrigi_biblici.jpg
Potrivit Patriarhului Daniel, verdictul este unul just, "având în vedere că marii producători de covrigi parazitează de ani de zile buna reputaţie a evangheliştilor şi apostolilor lui Iisus, folosindu-se de numele acestora pentru a sugera că produsele lor sunt bogate în har, deşi harul covrigilor nu a fost niciodată discutat în cadrul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe."

Nici alte companii din domeniul covrigilor nu au scăpat din vizorul Preafericitului. "În perioada următoare vom stabili dacă 'Georgiana, covrigul uriaş' are vreo legătură cu Sf. Gheorghe, cel care în tradiţia ortodoxă a ucis cu suliţa covrigul uriaş", a declarat liderul Bisericii.

În cadrul comunicatului, Patriarhul Daniel nu a specificat dacă a ajuns la un acord cu misteriosul patron al covrigăriei "Belzebut" din cartierul Militari.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Vasile | Friday, 19.10.2018 16:37 Monden

National Cinematografic