Covrigăriile Luca, Petru şi Matei, obligate să plătească 25% din profit Bisericii

Veşti proaste pentru cel mai profitabil segment al industriei horeca din Capitală! În urma unui proces care a durat 8 ani, cele mai importante covrigării din oraş – Luca, Petru şi Matei – vor fi obligate să plătească drepturi de autor Bisericii Ortodoxe, în cuantum de 25% din profitul obţinut în fiecare an.

Potrivit Patriarhului Daniel, verdictul este unul just, „având în vedere că marii producători de covrigi parazitează de ani de zile buna reputaţie a evangheliştilor şi apostolilor lui Iisus, folosindu-se de numele acestora pentru a sugera că produsele lor sunt bogate în har, deşi harul covrigilor nu a fost niciodată discutat în cadrul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe.”

Nici alte companii din domeniul covrigilor nu au scăpat din vizorul Preafericitului. „În perioada următoare vom stabili dacă ‘Georgiana, covrigul uriaş’ are vreo legătură cu Sf. Gheorghe, cel care în tradiţia ortodoxă a ucis cu suliţa covrigul uriaş”, a declarat liderul Bisericii.

În cadrul comunicatului, Patriarhul Daniel nu a specificat dacă a ajuns la un acord cu misteriosul patron al covrigăriei „Belzebut” din cartierul Militari.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
19 octombrie 2018 14:37
Citește mai mult despre: covrigi nume biblice Patriarhul Daniel

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult