Cozi kilometrice pentru certificatul de beţiv care va permite accesul pe terase

Începe goana după acte! Mii de români se înghesuie la sediile primăriilor, unde se depun săptămâna aceasta actele pentru certificatul de beţiv, necesar în următoarele 3 luni pentru accesul pe terase.

Autorităţile statului spun că au decis introducerea certificatelor de beţiv pentru a evita umplerea barurilor de băutori de ceai şi apă plată cu lămâie, fenomen care a falimentat numeroase localuri chiar şi înainte de pandemie.

„Procedura e simplă: îţi trebuie dosar cu şină, scrisori de recomandare de la alţi trei beţivi şi 3 poze de la beţiile la care ai participat, de preferinţă cu tine făcând ceva scandalos, de exemplu tăvălindu-te pe jos în pielea goală. Ajută să ataşezi şi câteva note de plată de la birturi, dacă le mai ai prin casă”, explică nea Marcel, şeful Direcţiei Chefuri Monstru (DCM) din cadrul Ministerului Agriculturii şi Vinificaţiei.

„Oricât mi-ar plăcea să-mi comand berea TNR acasă, parcă mai bine intră când eşti la terasă cu prietenii. Am venit cu teancul ăsta de dosare ca să iau certificate pentru toată lumea”, spune Decebal Popescu, iubitor de bere din Capitală.

14 mai 2020 14:05
Citește mai mult despre: bere

Alte articole

Vezi mai mult