Crăciun trist în familia Păunescu. A fost al şaselea an fără porc

Era porc, dar era al lor! Sărbători cu gust amar în familia poetului Adrian Păunescu. Rudele acestuia petrec încă un Crăciun fără porc, regretând vremurile când porcul era acolo, cu ei. “Parcă nici nu e Crăciun, de când nu mai e porcul”, spune o rudă a poetului.

Rudele lui Păunescu au înregistrate pe casete programe de Revelion de dinainte de 1989, când ei erau printre puținele familii de nomenclaturiști care se bucurau de sărbători, pentru că porcul lor era un porc dresat, care îi compunea ode lui Ceaușescu și trocul lui era mereu plin de lăturile comunismului.

Chiar dacă se bucură în continuare de privilegii, ca mai toate familiile de securiști, cei din familia Păunescu ar prefera să-l aibă alături pe porcul lor. ”Sigur, ne uităm la Antena 3, ca să mai auzim și noi cum se linge în cur, dar nu se compară cu ce limbi știa să dea porcul nostru. S-au dus vremurile alea”, explică un membru al familiei Păunescu, nostalgic.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
27 decembrie 2016 11:12

Alte articole

Vezi mai mult