This website uses cookies. By continuing your navigation you agree with their use.

În timp ce ministrul Apărării introducea pin-ul cardului național pentru a achita prima tranșă de 700 de milioane de doari pentru achiziționarea sistemului de rachete Patriot, la primăria Capitalei avea loc un eveniment de o anvergură mult mai mare. Primarul Gabriela Firea a semnat actul prin care autoritățile locale au cumpărat artificii în valoare de 7 miliarde de euro.

artificii-firea.jpg
„Am obținut un preț bun, pentru că am negociat la sânge, 150 de dolari pentru o petardă, 560 pentru o rachetă simplă, 12.000 de dolari pentru o rachetă mai groasă. Nu e vorba de artificii doar pentru acest revelion, ne-am gândit și la viitor, artificiile astea or să ne ajungă cel puțin 20 de ani, cât voi fi eu primar dacă nu sunt aleasă președinte”, a spus Gabriela Firea cu ocazia semnării documentului. Măsura a fost aspru criticată de membrii PNL din Consiliul general al Capitalei, care au cerut ca de banii ăștia să se ia și două steaguri de la o firmă a unuia dintre ei, să nu se arunce banii chiar pe nimicuri.

Artificiile au o putere de detonare de 5 megatone, similară cu cea a experimentelor făcute de armata americană în arhipelagul Marshall, la jumătatea anilor 60. Pe perioada sărbătoririi, centrala de la Cernavodă va fi oprită, pentru a nu fi afectată de trepidații, iar mai mult clăridi din București vor fi sprijinite cu pari groși, de lemn, ca să nu cadă pe trotuar sau peste mașini.

Scris de Eftimie | Friday, 15.12.2017 07:38 Monden

National Cinematografic