Cum recunoşti un român care a învăţat spaniola din telenovele? Are mereu un accent tragic

Eşti în concediu în Spania şi îl recunoşti imediat, pentru că cere meniul de le dau lacrimile până şi chelnerilor. E românul care a învăţat spaniola din telenovele, cu un accent atât de tragic, că îţi vine să zici “Porque?!”.

“Chiar şi când îmi cer oliviera am senzaţia ori că divorţează, ori că i-a călcat o maşină pe picior”, spune Miramar, angajata unei terase din Barcelona. Aceasta susţine că atunci când îi întreabă dacă mai vor ceva, românii fac ochii mari şi rămân blocaţi câteva secunde, ca la un prim-plan dramatic: “Pur şi simplu aşa cred ei că se vorbeşte spaniola”.

Aceasta spune că de multe ori spaniolii şi alţi turişti se strâng în jurul românilor vorbitori ca în telenovele, la care se uită crezând că e un număr de stradă, luându-le de multe ori publicul celorlalţi români care cântă la acordeon pe faleză.

Specialiştii spun că o metodă mult mai plăcută de a învăţa spaniola sunt lecţiile Amar y Comer, cu produse Lidl din catalogul special Sol y Mar. La fel de mult dramatism, dar mai mult gust autentic.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

28 aprilie 2015 11:04

Alte articole

Vezi mai mult