Cunoşti tradiţiile? Azi e marţea închegată, când te duci la slujbă să te rogi să nu ţi se taie maioneza

Puțini sunt cei care știu exact ce trebuie să facă atunci când se bate maioneza pentru salata de boeuf pentru Sfintele Sărbători Pascale. Hipnotizați de mirajul tehnologiei, oamenii uită că 90% din maioneză nu se face cu mâna ci cu sufletul. Iar sufletul trebuie să fie neprihănit pentru ca maioneza să nu se taie.

„Tradiția spune că înainte să bagi lingura de lemn în ouă trebuie să o sfințești la biserică. Dar nu așa, oricum, mânuitorul lingurii trebuie să se spovedească și să se împărtășească. După sfințire trebuie să se roage intens la Domnul Dumnezeu nu doar să nu i se taie maioneza credinciosului ci și ca Domnul să lovească cu furia sa pe cei necredincioși și să nu li se lege niciodată, oricât ar drege-o”, a explicat părintele paroh Onufrie Râuleț de la mânăstirea Trei Gălbenușuri din județul Neamț.

Pentru o salată boeuf reușită mai trebuie și ca gogoșarii folosiți la decorațiuni să fie ținuți în oțet din vin bisericesc, iar pentru un succes 100% garantat este recomandat să cumpărați o lingură specială, ce se vinde la intrarea în biserică și are încrustat pe mâner chipul Maicii Domnului.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Scris de Eftimie
11 aprilie 2017 14:04

Alte articole

Vezi mai mult