Curiozităţi! La ce foloseşte bila de căcat uscat din fiecare cutie de Guinness

Mulți consumatori s-au întrebat de ce în cutiile de Guinness se află o bilă de căcat uscat care troncăne după ce se golește cutia. Explicația este una foarte simplă și se găsește inclusiv pe etichetă, dacă cineva ar fi avut răbdare s-o citească înainte să bea.

„Biluța de căcat uscat este folosită pentru a da aroma specifică berii Guinness, care este o bere de căcat. Vorbim de un producător serios, care nu folosește înlocuitori sau tot felul de enzime pentru a da gustul de căcat al berii ci folosește numai ingrediente naturale, apă, malț, orz și o căcărează mică de oaie de pe plaiurile înverzite ale Irlandei”, spune Paddy O’Malley, responsabil Guinness pe Europa Centrală și de Est.

Sigur, există voci în lumea consumatorilor de bere, care spun că Guinness nu ar fi chiar o bere de căcat, dar în general acești oameni n-ar trebui să fie băgați în seamă, că beau Guinness. Singurul motiv pentru care este mai scumpă decât restul berilor de căcat din țară e că e produsă în Irlanda și adusă aici cu tirul, dacă ar fi făcută la Buzău ar costa 3 lei petul de doi litri jumate.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

16 octombrie 2019 18:10
Citește mai mult despre: bere

Alte articole

Vezi mai mult