Cursul euro s-a prăbuşit, după ce un cocalar s-a pozat cu zeci de teancuri de euro

Lovitură dură primită de moneda europeană! Euro a înregistrat o scădere masivă în raport cu dolarul, după ce pe reţelele de socializare a început să circule o poză cu un cocalar înconjurat de teancuri de euro. „Asocierea cu un cocalar român, fatală pentru moneda europeană”, a titrat azi The Wall Street Journal.

Analiştii financiari susţin că reacţia pieţei e absolut firească, în condiţiile în care euro a apărut în cea mai degradantă situaţie posibilă. „Pe tot ce pune mâna cocalarul se devalorizează instant. Nimeni nu poate avea încredere într-o monedă pe care o poate obţine până şi un cocalar”, a explicat un reputat analist financiar.

Reprezentanţii Băncii Centrale Europene susţin însă că în imaginile cu cocalarul apar bancnote euro falsificate, motiv pentru care reacţia pieţei este exagerată. Ei nu exclud nici posibilitatea ca imaginea să fie trucată de persoane care fac speculaţii pe bursă şi au interesul să prăbuşească moneda europeană.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Calin
30 ianuarie 2013 17:01

Alte articole

Vezi mai mult