Dăncilă e pe val! După ce a vorbit cu ambasadorul SUA despre bursă, l-a sfătuit pe Elon Musk să schimbe traiectoria rachetei

Viorica Dăncilă dovedeşte încă o dată că e o minte sclipitoare, care merită să fie primită de urgenţă în Academia Română! După discuţia fructuoasă pe care a purtat-o cu ambasadorul Hans Klemm despre indicele Dow Jones şi efectul scăderii acestuia asupra economiei globale, premierul României a arătat că se pricepe şi la explorare spaţială.

Concret, Viorica Dăncilă, care a absolvit summa cum laude cursurile de fizică ale şcolii generale din Videle, l-a sunat pe Elon Musk pentru a-l sfătui să corecteze traiectoria maşinii Tesla, lansată recent în spaţiu cu o rachetă SpaceX.

Potrivit prim-ministrului român, vehiculul nu are nicio şansă să ajungă pe Marte în timp util dacă americanii nu sporesc puterea motoarelor propulsoare, îngustând în acelaşi timp cu 9 milimetri duzele de evacuare. „În prezent, maşina Tesla este blocată pe o traiectorie închisă, orbitală, cu o longitudine a nodului ascendent de 142 de grade, ceea ce o reţine în sfera de atracţie gravitaţională a Terrei. Ea ar trebui să urmeze o traiectorie parabolică dacă doreşte să înceapă zborul interastral! I-am zis lui Elon că e necesară o velocitate de cel puţin 11,2 km pe secundă.”

Premierul României a adăugat că statoreactorul Bussard ar fi fost o soluţie mult mai bună pentru propulsia Teslei lui Musk decât rachetele cu combustibil lichid, deoarece acesta ar fi putut capta hidrogenul din spaţiul interplanetar. „Noi aşa facem la Videle, dar mă rog”, a încheiat Viorica Dăncilă.

Scris de Vasile
14 februarie 2018 09:02
Citește mai mult despre: elon musk geniu racheta Viorica Dancila

Alte articole

Vezi mai mult