Danezii cer României renunțarea la termenul „maidanez” pentru că se crează confuzii

Asemănarea dintre termenii românești „danez” și „maidanez” a ajuns să îi deranjeze foarte tare pe locuitorii Regatului Danemarcei. Picătura care a umplut paharul a fost o gafă a actriței Brigitte Bardot, care s-a dus la o emisiune televizată din Danemarca și a vorbit două ore despre drepturile danezilor fără stăpân.

Premierul danez Lars Løkke Rasmussen a luat imediat atitudine și a cerut României să înlocuiască termenul „maidanez” cu cel de „câine al românilor”: „Danezul nu e același lucru cu maidanezul, doar denumirea românescă seamănă”, a explicat Rasmussen. „Din cauza românilor ne-am trezit că a venit Brigitte Bardot peste noi ca să-i scape pe danezii fără stăpân de la eutanasiere. A început să bată câmpii despre drepturile danezilor, că și danezii au suflet, că e o crimă să-i omori și așa mai departe. Ne-am săturat să dăm mereu explicații, este umilitor pentru noi. Suntem danezi, nu maidanezi.”

Ca să înlăture orice confuzie, premierul danez a mai explicat că nu e bine să generalizăm, fiindcă nu toți danezii sunt la fel: „Doar o mică parte din danezi trăiesc pe stradă, mușcă oameni și cerșesc de mâncare. E drept că și la noi unii sunt mai danezi ca alții, dar nu trebuie să ne puneți pe toți în aceeaşi oală. Cei mai mulți suntem pașnici și nu atacăm neprovocați.”

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de TNR
19 aprilie 2011 01:00

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult