De 20 de ani, un român îşi schimbă numele constant, ca să nu dea de băut când e sfântul lui

Dacă n-ar fi reuşit să încheie la timp procedura legală de schimbare a numelui, Gheorghe Acrişor ar fi trebuit să dea de băut de Sf. Ion, spun apropiaţii săi. Din fericire, bucureşteanul îi cunoaşte deja pe toţi funcţionarii de la Evidenţa Populaţiei, pentru că îşi schimbă numele de mai multe ori pe an, de peste două decenii, evitând astfel să-şi cinstească prietenii de ziua lui onomastică.

“E simplu”, spune Gheorghe Acrişor. “Costă mai puţin să-mi schimb numele decât să dau o bere prietenilor, mai ales că am foarte mulţi. Până acum 3 zile eram Ion, acum voi fi Gheorghe până înainte de sf. Gheorghe, când îmi voi schimba numele în Andrei sau Marian. Ştiu, aş putea să îmi schimb permanent numele într-unul care nu se regăseşte în calendarul ortodox, ca Robert, Decebal sau Pardalian, dar unde ar mai fi distracţia?”

În ciuda acuzaţiilor, Gheorghe Acrişor susţine că nu îşi schimbă şi data naşterii odată cu prenumele. “La o zi de naştere se vine măcar cu cadouri”, afirmă acesta. “Ziua de nume presupune să faci cinste fără să primeşti ceva în schimb, ceea ce contravine din start chiar şi valorilor promovate de biserică.”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
7 ianuarie 2013 08:01

Alte articole

Vezi mai mult