De jenă c-o au pe Firea primar, bucureștenii care ajung la Untold se dau giurgiuveni sau chiar ploieșteni

Deși mii de bucureșteni iau cu asalt Clujul, ca să participe la Untold-ul de anul ăsta, unul n-ar recunoaște că e din Capitală. Bucureștenilor efectiv le e jenă să spun că stau într-un oraș cu Gabi Firea primar, așa că se pretind giurgiuveni, piteșteni sau chiar ploieșteni. ”Mai bine ploieștean decât din orașul cu șapte primari pesediști, dracului”, se explică un bucureștean.

Alții, în schimb, pur și simplu își reactivează accentul moldovenesc de Buzău, Brăila sau Galați și scapă de grija de a fi bănuiți că-s bucureșteni. Dealtfel, expresia ”pi şini faşi tu bucureștean, uăi?” este una dinre cele mai populare în Cluj în aceste zile.

”Păi plm, aici în Cluj ai Electric Castle, Jazz in the Park și Untold, iar în București o avem pe proasta de Firea, care vrea să ne facă festival de muzică populară, Pasărea măiastră”, se plânge un bucureștean. ”Noi nu o să avem un festival demn de o capitală europeană, ci un festival care se potrivește la țară, ca să se simtă bine țăranca de Bacău cu buletin de Voluntari.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
3 august 2017 12:08
Citește mai mult despre: Bucuresti Firea Untold

Alte articole

Vezi mai mult