Cunoscuţi pentru consecvenţa cu care sparg baza de date a NASA, hackerii români revin în atenţia publicului! În urmă cu câteva zile, o grupare de infractori cibernetici din Vâlcea nu doar că a infiltrat serverele NASA, ci a sustras din acestea mai bine de 2 tone de metal, în cea mai mare parte cupru, dar şi wolfram, nichel, molibden şi alte materiale foarte căutate pe piaţa fierului vechi.

hackeri_furat_fier.jpg
Hackerii au fost prinşi când încercau să vândă, la un centru REMAT, roadele atacului informatic asupra serverelor americane.

“Cunoscut pe Internet ca Sandokan, Robert Acrişor din localitatea Măciuca - geniul malefic care a pus la cale întreaga operaţiune - este în prezent acuzat de acces neautorizat la o reţea securizată. În aceeaşi situaţie sunt ceilalţi trei hackeri, care încărcaseră în căruţă metalul obţinut din serverele NASA”, explică un specialist în securitate informatică.

“Metoda de lucru a românilor era neobişnuită, chiar şi pentru nişte hackeri versaţi”, adaugă expertul. “În loc să pătrundă în sistem furând identitatea angajaţilor, instalând keyloggere pe PC-uri sau decriptând coduri de acces, aceştia preferau atacuri tip ‘brute force’, folosind o rangă. Americanii iau în calcul montarea de lacăte solide la toate serverele, pentru prevenirea unor atacuri similare din partea altor hackeri periculoşi.”

Scris de Vasile | Wednesday, 22.04.2015 15:16 Monden

National Cinematografic