De neoprit! Hackerii români au furat 2 tone de cupru din serverele NASA

Cunoscuţi pentru consecvenţa cu care sparg baza de date a NASA, hackerii români revin în atenţia publicului! În urmă cu câteva zile, o grupare de infractori cibernetici din Vâlcea nu doar că a infiltrat serverele NASA, ci a sustras din acestea mai bine de 2 tone de metal, în cea mai mare parte cupru, dar şi wolfram, nichel, molibden şi alte materiale foarte căutate pe piaţa fierului vechi.

Hackerii au fost prinşi când încercau să vândă, la un centru REMAT, roadele atacului informatic asupra serverelor americane.

“Cunoscut pe Internet ca Sandokan, Robert Acrişor din localitatea Măciuca – geniul malefic care a pus la cale întreaga operaţiune – este în prezent acuzat de acces neautorizat la o reţea securizată. În aceeaşi situaţie sunt ceilalţi trei hackeri, care încărcaseră în căruţă metalul obţinut din serverele NASA”, explică un specialist în securitate informatică.

“Metoda de lucru a românilor era neobişnuită, chiar şi pentru nişte hackeri versaţi”, adaugă expertul. “În loc să pătrundă în sistem furând identitatea angajaţilor, instalând keyloggere pe PC-uri sau decriptând coduri de acces, aceştia preferau atacuri tip ‘brute force’, folosind o rangă. Americanii iau în calcul montarea de lacăte solide la toate serverele, pentru prevenirea unor atacuri similare din partea altor hackeri periculoşi.”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
22 aprilie 2015 15:16
Citește mai mult despre: hacker NASA servere Valcea

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult