De unde se începe corect anul şcolar bisect? Astrologii ne sfătuiesc

Deşi noul an şcolar ar trebui să înceapă astăzi, autorităţile din Ministerul Educaţiei sunt atât de incompetente încât nu ştiu de unde să-l înceapă.
În minister s-au format deja mai multe tabere.

Conform calendarului gregorian, acest an şcolar este unul bisect, el fiind mai lung cu patru zile decât restul anilor şcolari. Din acest motiv nici nu ştim exact de unde să-l începem, pentru că s-ar putea crea confuzii grave. Dacă noul an şcolar nu se va începe corect, există riscul ca întregul an şcolar să se încheie chiar săptâmâna viitoare, cu tradiţionala festivitate de premiere a elevilor urmată de Revelionul Şcolar.

Pe de altă parte, există voci care propun începerea anului şcolar de la mijloc, adică din 5 aprilie. „Tabăra aprilistă” a ministerului crede că asta e soluţia cea mai bună, pentru că este o soluţie de mijloc, care ar trebui să împace pe toată lumea.

Tabăra radicală a ministerului are o viziune mult mai sumbră asupra noului an şcolar. Ei au luat în cosiderare mai multe calendare străine, iar semnele nu sunt deloc încurajatoare. De exemplu, conform calendarului chinezesc noul an şcolar va începe abia în martie anul viitor, va avea doar trei săptămâni şi va sta sub semnul şarpelui. Dracu ştie ce mai înseamnă şi asta! Mai mult, conform calendarului indian acest an şcoar este de prisos şi nici n-ar merita început.

Un alt calendar foarte important în începerea şcolii este calendarul iulian, care este atât de important încât a apărut chiar şi în Codul lui Oreste. Potrivit calendarului iulian, acest şcolar va fi unul exagerat de scurt, dar că dacă vom şti să tragem de el ne va ajunge fix până la anul şcolar care vine.
Cele mai sigure informaţii ne parvin însă de la calendarul aztec. El spune că, potrivit calendarului mayaş, anul acesta şcolar va fi şi ultimul, pentru că în 2012 se termină şcoala.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
13 septembrie 2010 15:02

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult