Defrişare din culpă: un vasluian beat a tăiat 174 de copaci, crezând că sunt vecini de-ai lui

Cine a spus că doar austriecii se fac vinovaţi de defrişări abuzive? O pădurice de brazi dintr-un sat de lângă Vaslui a fost rasă complet de un localnic în stare de ebrietate, care a confundat copacii cu nişte vecini de-ai lui şi a năvălit în ei cu securea.

În total, 174 de arbori au căzut sub toporul vasluianului turmentat, care şi-a dat seama abia câteva ore mai târziu că petele de pe cămaşă nu sunt de sânge, ci de răşină. “Stăteau aşa, drepţi, se uitau ciudat şi făceau mişto de mine, am crezut că-s al lu’ Safta din deal şi al lu’ Gheorghe”, recunoaşte vasluianul. “Că ăia mai au obiceiul ăsta.”

“Am zis că-i învăţ eu minte să se mai uite aşa, mi-am luat toporul de pe panoplia din foaierul şurii şi nu ştiu ce am făcut pe urmă, că m-am trezit plin de cetină şi de aşchii”, adaugă bătăuşul.

Pentru defrişare din culpă, tăietorul din Vaslui ar putea primi o amendă penală şi interzicerea consumului de alcool timp de 3-6 zile, transmite Poliţia Locală.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
22 mai 2015 01:05

Alte articole

Vezi mai mult