Demn de premiul Nobel! Un vasluian a reușit să obțină alcool din fructele din iaurt

Isterie și bucurie de nedescris în județul Vaslui, unde un localnic temerar, Sandu T., a reușit ceea ce puțini credeau că e posibil: a obținut alcool din fructele din iaurt. Văzut deja drept românul cu cele mai mari șanse la Nobel, vasluianul rămâne însă modest, recunoscând sincer că ”am obținut alcoolul nu din motive științifice sau pentru bunăstarea omenirii, ci strict pentru consumul meu personal.”

”Ca vasluian, este de datoria mea să caut și să găsesc noi metode prin care se poate obține trascău”, povestește Sandu T., ”așă că am luat un bax de Danone, să fac niște experimente. Iaurtul l-am dat la copii, iar fructele le-am scos și le-am pus la fermentat. Acum, câteva luni mai târziu, m-am ales cu o minunăție de alcool. Bravo mie și hai noroc!”

Sandu T. spune că cel mai mult l-a ajutat abordarea pragmatică a problemei. ”Dacă eram bătut în cap și credeam tâmpeniile alea cu originea vaginală sau fecală a bacteriilor din iaurturile Danone, poate foloseam iaurtul la prostii”, spune el. ”Așa, am gândit pragmatic: dacă în iaurt sunt fructe, atunci n-au cum să nu fermenteze. Și am avut dreptate!”

Articol susținut de Danone.

26 februarie 2015 11:02

Alte articole

Vezi mai mult