Demnitarii şi vedetele din România au protestat împotriva închiderii unui spital din Viena

Zeci de demnitari români şi vedete de televiziune au pichetat în această dimineaţă Ambasada Austriei la Bucureşti. Ei sunt nemulţumiţi că guvernul austriac a decis să închidă spitalul din Viena la care merg de obicei să se trateze. Românii plini de bani sunt disperaţi, deoarece nu-şi pot permite să meargă până la Paris sau Milano de fiecare dată când au o urgenţă.

“E ca o condamnare la moarte pentru noi”, s-a plâns Şerban Huidu, om de radio şi realizatorul unei emisiuni de satiră la Prima TV. „Nu înţeleg de ce guvernul austriac nu se gândeşte şi la noi, cetăţenii. Or să ne aibă pe conştiinţă.”

La manifestaţia de protest a participat şi Traian Băsescu, şeful statului român. El a calificat decizia Ministerului Sănătăţii de la Viena drept iresponsabilă, deoarece spitalul la care mergea să se trateze era singurul decent de pe o rază de o mie de kilometri.

“Este un act criminal, nu am mai pomenit un asemenea dispreţ faţă de drepturile cetăţeniloir. Nu îi judec  eu, şi nici fie-mea, pentru că ea nu prea judecă, dar or să-i judece alţii.”

Scris de TNR
19 aprilie 2011 13:12

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult