Deşi Ebola nu a apărut încă oficial în România, zeci de bişniţari o vând deja în Piaţa Obor

Cazul de la Ploieşti s-a dovedit a fi malarie, dar asta nu înseamnă că nu avem Ebola nicăieri în ţară! Cu toate că, oficial, temutul virus nu şi-a făcut apariţia pe meleagurile noastre, micii afacerişti din zona Pieţei Obor au apelat la tot felul de conexiuni suspecte ca să-şi umple tarabele cu Ebola – la bucată, la cartuş sau chiar la kilogram.

“Boss, în branşa noastră, dacă nu eşti primul, eşti mâncat”, spune Decebal “Geany” Popescu, bişniţar. “Când apare un iPhone nou, toţi vor să pună mâna pe el, n-au răbdare să apară în magazine. Şi atunci vin la mandea să le dea iPhone. Păi şi atunci, când am auzit că în Africa a apărut Ebola, nu trebuia să fac şi eu rost de câteva kile, să le dau la oameni? Dacă asta vrea, boss!”

Despre Ebola pe care o vinde, Popescu declară că i-a parvenit de la nişte traficanţi basarabeni, care au adus-o “proaspătă” din Nigeria via Grozăveşti, dar etichetele în limba chineză de pe eprubete par să indice că ar fi vorba de o contrafacere, speculantul vânzându-le oamenilor drept Ebola o banală febră tifoidă făcută pe vapor.

“Cafea, ţigări, telefoane, icre de Manciuria, Ebola originală, bilete de metrou pentru Drumul Taberei”, exclamă comerciantul încercând să ademenească un client cu dare de mână.

Scris de Vasile
12 august 2014 16:08
Citește mai mult despre: bisnitari contrabanda Ebola Obor

Alte articole

Vezi mai mult