Deszăpezire ingenioasă! Un primar din Vaslui a stropit zăpada cu alcool şi sătenii au topit-o imediat

Credeai că deszăpezirea nu se poate face şi rapid, şi cu bani puţini? Teofil Julea, primarul unei comune din judeţul Vaslui, a avut în această dimineaţă o idee revoluţionară. Pe scurt, acesta a vărsat în zăpadă o sticlă de alcool, reuşind astfel să-şi mobilizeze toţi consătenii. În nici câteva ore, nămeţii din sat au fost luaţi cu lopata, topiţi şi băuţi, iar uliţele erau ca în palmă.

Chiar şi primarul a participat la inedita acţiune, dând un exemplu celorlalţi săteni. “Când au auzit că zăpada de pe drumul principal are alcool, au tăbărât pe ea ca şacalii! Normal că am luat şi eu vreo doi saci, cine împarte, parte-şi face”, mărturiseşte Julea.

Câţiva localnici care s-au mişcat mai greu n-au apucat să participe la deszăpezire, dar speră într-o înrăutăţire a vremii spre sfârşitul lunii ianuarie. “Mi-am luat trei lopeţi, o să ies cu toată familia la curăţat zăpada. Important e s-o stropească don’ primar cu ţuică, altfel nu-i bună, dă-o dreacu’”, a comentat un gospodar din capul satului.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
18 ianuarie 2017 00:01

Alte articole

Vezi mai mult