Din cauza peturilor aruncate de turişti, vârful Negoiu l-a depăşit în înălţime pe vârful Moldoveanu

E oficial, vârful Moldoveanu nu mai este cel mai înalt din România. El a fost depăşit recent de eternul loc doi, vârful Negoiu, care a beneficiat de un ajutor consistent din partea turiştilor. Aceştia au lăsat în urma lor tone de deşeuri, astfel că Negoiu are acum o înălţime de 2555 metri, cu 11 metri peste Moldoveanu.

Marele merit pentru această performanţă îl are alpinistul în şlapi Manuel Rotaru, care a creat pe Facebook pagina „Alături de Negoiu”. Pe acestă pagină cocalarii s-au organizat exemplar şi au făcut în fiecare week-end expediţii pe vârful din Munţii Făgăraş, unde au lăsat peturi, coji de seminţe şi cutii goale de conserve.

„Puteam să alegem vârful Omu, unde se ajunge mult mai uşor, dar acolo deja e plin de turişti care lasă peturi”, povesteşte Manuel Rotaru. „Am vrut o provocare, iar Negoiu a fost perfect. Ca să ajungi acolo trebuie să urci cu peturile în spinare, nu există telecabină, plus că trebuie să foloseşti inclusiv cabluri ajutătoare, deci nu e la îndemâna oricui să care peturi şi conserve până acolo.”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Calin
30 octombrie 2013 07:10

Alte articole

Vezi mai mult