Din miliardul de euro cheltuit de turiștii străini în România în 2014, 80% au fost bani de taxi

Deşi cei mai mulţi îi hulesc pe taximetrişti, puţini ştiu cât de importanţi sunt ei pentru economia naţională, şi, în particular, pentru turism. O statistică publicată recent arată că turiştii străini au cheltuit în România, anul trecut, un miliard de euro, nu mai puţin de 80% din bani însumând tarifele plătite taximetriştilor.

“Noi ştim cât de important este ca România să facă bani din turism, de aceea ne luăm foarte în serios munca. De fiecare dată când luăm un turist străin de la aeroport îl ducem la destinaţie pe rute mai lungi decât cele obişnuite. De exemplu, dacă vrea de la Otopeni în Piaţa Romană, facem un ocol prin Craiova. Când îl ducem de la, să zicem, Universitate la Otopeni, facem un ocol şi mai mare, prin Drumul Taberei, care, după cum ştiţi, este mult în afara Bucureştiului. Practic, îi stoarcem de bani, dar dă-i încolo, că au de unde”, a declarat taximetristul Victor R.

Anul acesta, Ministerul Turismului va investi în taxiuri, dotându-le cu rulote. “De multe ori, un traseu cum e Militari-Băneasa poate dura şi cinci zile, mai ales dacă o luăm prin Maramureş, aşa că avem nevoie să ne odihnim undeva, împreună cu pasagerii”, spune Victor R.

Scris de Luchian
21 martie 2015 08:03

Alte articole

Vezi mai mult