Disperat să nu devină comună, un oraș din Oltenia a adus 10.000 de unguri

Disperare mare într-un oraș din Oltenia, care în urma recensământului riscă să-și piardă statul și să să fie retrogradat la comună. Cum asta înseamnă mai puțini bani de la buget, mobilizarea locuitorilor a fost exemplară.

Cel care a sunat mobilizarea a fost primarul, care le-a explicat foarte clar localnicilor pericolul care planează asupra lor. „Mai puțini bani înseamnă mai puține ajutoare sociale pentu voi, deci mai puțină băutură. Dacă nu facem ceva, asta se va întâmpla“ e alarma trasă de primar care a pus pe gânduri întregul oraș.

Trei zile și trei nopți au stat oltenii să se gândească cum să-și crească numărul de locuitori, însă ideile au cam lipsit. Abia într-un final a venit primarul c-o idee: să aducă 10.000 de unguri. Deși nimeni nu-i antipatizează mai mult pe unguri decât oltenii, situația disperată în care se aflau i-au făcut pe localnici să accepte.

Așa că orașul a scăpat de retrogradarea la comună, dar se confruntă acum cu alte probleme. Ungurii deja au început să pretindă că ei au ajuns primii în oraș și cer ca numele acestuia să fie maghiarizat.

Scris de Calin
23 februarie 2023 11:55
Citește mai mult despre: Oltenia unguri

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult