În urmă cu câteva zeci de ani, azi ar fi fost a doua zi de Rusalii, însă timpurile se schimbă şi generaţiile noi îşi construiesc alte repere culturale! Tot mai mulţi tineri preferă să nu mai ţină Rusaliile, ci Americaliile, o sărbătoare mult mai veselă şi mai relaxată.

americaliile.jpg
"E foarte frumos de Americalii chiar şi pentru noi, ăştia mai în vârstă. Ne punem blugii ăia buni, pălăria de cowboy şi mergem la biserică, unde se cântă melodia din Dallas. Ştiţi, noi chiar am fost acolo, am fost de faţă când se dădea Dallas la televizor", povesteşte Aurel, 59 de ani.

"De Americalii mergem la McDonald's sau la KFC, şi dacă dăm de cunoştinţe pe drum, le salutăm cu 'Howdy partner' şi ele răspund cu 'F*ck you, motherf*cker'. Nu ştim exact ce înseamnă, sunt nişte incantaţii străvechi", adaugă Doru, 26 de ani.

La sfârşitul sărbătorii de Americalii, unii tineri înalţă o pungă de plastic zburătoare, ca în American Beauty, iar alţii încearcă să-şi găsească perechea, ca în American Pie.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Monday, 17.06.2019 11:44 Monden

National Cinematografic