Fumătorii au stat degeaba în frig atâta vreme, convinşi că birtul unde au tras e spaţiu închis! Un avocat bucureştean a studiat cu atenţie legislaţia şi a ajuns la o concluzie şocantă: patronii localurilor pot preciza direct pe uşă dacă spaţiul lor e închis sau deschis.

Pe timp de seară, mai ales, mii de baruri şi cluburi din oraş afişează un carton cu “Deschis”, semn clar că acolo se poate fuma în voie.

spatiu_deschis_fumat.jpg
“Dacă nu scrie ‘închis’ la intrare, ne putem aprinde ţigările liniştiţi acolo. Directivele alea cu cei 3 pereţi şi un acoperiş se aplică în cazul cârciumilor care au omis să afişeze cartonul, sau cărora li s-a furat”, asigură Onufrie Rîuleţ, specialist în interpretarea legii.

În urma dezvăluirilor şocante ale experţilor, mii de români care s-au ales cu muci după ce au ieşit să fumeze în condiţii vitrege se gândesc să dea statul român în judecată la CEDO pentru că legislativul a aprobat un text ambiguu care le-a pus sănătatea în pericol.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Friday, 07.10.2016 21:40 Monden

National Cinematografic