Documentar despre Harley&Davidson, filmat în România, că doar noi mai avem drumuri ca în 1903

România e un paradis pentru documentare istorice. Suntem binecuvântaţi cu drumuri ca la 1900, cu clădiri medievale încă funcţionale, dar şi cu oameni preistorici, şi realizatorii de documentare s-au prins şi filmează tot mai mult la noi. Recent, o echipă Discovery a filmat o miniserie despre istoria motocicletelor Harley Davidson, şi străinii veniţi aici spun că parcă s-au întors cu 100 de ani în urmă!

“Caravana de filmare s-a împotmolit şi am fost tractaţi de un ţăran cu un car cu boi. Am întrebat cine e acest om, de ce a rămas la stilul de viaţă din secolul XV? Cei din comună mi-au spus că e profesor universitar, dar are şi un al doilea job, ca depanator auto, pentru că nu se ajunge cu banii”, explică unul din membrii echipei de filmare.

“A fost incredibil. Când am filmat o scenă de curse cu motociclete de prin anii ‘30, am avut nevoie de figuranţi. Am admirat costumele, dar oamenii mi-au spus că nu sunt costume, ci aşa se îmbracă ei în mod normal”, a declarat unul dintre producatorii de la Discovery.

“La un moment dat le-am spus românilor că ne-am săturat de drumurile alea distruse din câmp şi le-am cerut să ne ducă pe o autostradă. Ne-au spus că suntem pe Autostrada A1, Bucureşti-Piteşti! Oh my god!”, spune autorul miniseriei Harley and the Davidsons.

9 septembrie 2016 15:09
Citește mai mult despre: Discovery documentar Harley Davidson

Alte articole

Vezi mai mult